Sposób przygotowania

Odrobinę ciepłego m,leka (30ml), łyżeczkę mąki, łyżeczkę cukru oraz drożdże-wymieszać razem i pozostawić do wyrośnięcia (w małym rondelku albo większym kubku)
Mąkę wsypać do miski,dodać wyrośnięte drożdże, szczyptę soli, ciepłe mleko, rozpuszczoną margarynę, cukier oraz jajka. Wyrobić całość na jednolitą masę . Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Opcjonalnie można do masy dodać rodzynki. Całość wyłożyć na blachę ,udekorować śliwkami i posypać kruszonką. (na kruszonkę potrzebujemy 10dkg mąki, 10dkg cukru, 5 dkg miękkiej margaryny).

Porcja na dużą blachę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !