Sposób przygotowania

umyte i dobrze odsączone owoce zasypujemy cukrem w naczyniu w którym będą się smażyły całość lekko miażdżymy przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej do następnego dnia. po tym czasie rondel stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy od momentu gdy owoce się zagotują przez 20-25 min. gorący dżem przekładamy do wygrzanych słoików szczelnie zamykamy opisujemy i ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu. dżemu nie musimy pasteryzować

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    bernika

    plagiat: zdjecie i przepis skopiwoane z ksiazki Kuchnia Polska 1001 przepisow Ewy Aszkiewicz str. 502. widze ze niekoniecznie ucziwie chesz zapracowac na swoje nagrody!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !