Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z czrnych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg obranych z łodyżek czrnych porzeczek
2 szkl cukru

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z czrnych porzeczek

umyte i dobrze odsączone owoce zasypujemy cukrem w naczyniu w którym będą się smażyły całość lekko miażdżymy przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej do następnego dnia. po tym czasie rondel stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy od momentu gdy owoce się zagotują przez 20-25 min. gorący dżem przekładamy do wygrzanych słoików szczelnie zamykamy opisujemy i ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu. dżemu nie musimy pasteryzować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 15.09.2010 19:46
pyszne
bernika 12.09.2010 15:24
plagiat: zdjecie i przepis skopiwoane z ksiazki Kuchnia Polska 1001 przepisow Ewy Aszkiewicz str. 502. widze ze niekoniecznie ucziwie chesz zapracowac na swoje nagrody!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak