Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z mięsem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
popuszka pomidorów bez skóry 1 szt.
fasolka szparagowa (opcjonalnie) 15 dkg
makaron nitki 10 dkg
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
kostka rosołowa 3 szt
Mieszanka: 1 słoik
kukurydza 1 słoik
groszek 1 słoik
marchew 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z mięsem i warzywami

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę ,obsmażamy na patelni na niewielkiej
ilości oliwy.Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1,5 litrze wody,dodajemy podsmażone
mięso,fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki.
Następnie dorzucamy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, pomidory w
puszki i mieszankę warzywną (odsączyć z zalewy )

Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 30minut.
Na samym końcu dokładamy makaronu
doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną KUCHAREK
-pozostawiamy na małym ogniu 5 mniut pod przykryciem aż makaron nabierze miękkości i
zupa jest gotowa do spożycia.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak