Sposób przygotowania

agrest płuczemy na sicie i dokładnie odsączamy. wrzucamy do szerokiego płaskiego rondla dodajemy cukier stawiamy na niewielkim ogniu naczynie przykrywamy. dżem podgrzewamy koniecznie pod przykryciem przez 20 min. gorący przekładamy do wygrzanych słoików zamykamy pasteryzujemy w temp. 85 stopniC przez 15 min. studzimy w kociołku. zimne słoiki wycieramy do sucha opisujemy i ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    plagiat: zdjecie i przepis skopiwoane z ksiazki Kuchnia Polska 1001 przepisow Ewy Aszkiewicz str. 506. widze ze niekoniecznie ucziwie chesz zapracowac na swoje nagrody!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !