Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, większe kroimy na kawałki.

Słoninę kroimy w drobną kosteczkę i wytapiamy.

Cebulę pokrojoną w drobną kostkę dodajemy do słoniny. Gdy się zeszkli dodajemy kurki, chwilę razem podsmażamy.

Zalewamy wodą ( 0,5 cm ponad powierzchnię grzybów ), solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż grzyby zmiękną.

Gdy grzyby są miękkie zaprawiamy śmietaną i odrobiną mąki aby uzyskać odpowiednią gęstość. Gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Kurki uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Musi być smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !