Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot śliwkowy na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot śliwkowy na zimę

Śliwki układamy w słoikach do każdego słoika wsypujemy 2-3lyzki cukru zalewamy wrzącą wodą i szybko zakręcamy. pasteryzujemy około 15-20 min. Po pasteryzacji kazdy słoik odwracamy wieczkiem do dołu i pozostawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 22.02.2012 11:16
mmmm
Emilia21 22.02.2012 11:16
mmmm
wojtek10_89 13.09.2010 11:52
pycha
Maryś1 09.09.2010 21:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak