Sposób przygotowania

Kompot jabłkowy dopełnić wodą do 800 ml, zabarwić zieloną farbką spożywczą, połączyć z żelatyną. Wolno podgrzewać, nie przerywając mieszania. Winogrona umyć. Do formy na babkę wlać trochę kompotu z żelatyną. Dodać 1/3 winogron, odstawić do zastygnięcia. Zastygniętą galaretkę obłożyć pozostałymi owocami (tak, aby nie dotykały ścianek formy), zalać resztą kompotu z żelatyną, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, powoli wsypując cukier. Galaretkę winogronową przełożyć na talerz, udekorować kleksem bitej śmietany i biszkoptami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !