Sposób przygotowania

Kukurydzę osączyć. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Ogórki pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni aż lekko się zrumieni. Kiełbasę, czosnek przeciśnięty przez praskę i ogórka dodać do ryżu, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Ryż wyłożyć na talerze, dookoła posypać kukurydzą, na wierzch dodać pokruszony ser i koperek. Świetne danie na kolację albo lunch.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Fajnie ci się napisało - satałka smakowita!
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Misiu, dopiero teraz zauważyłam tę \"satałkę\" :-)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !