Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
filety z kurczaka 15 dag
olej 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
mąka ziemniaczna 1 łyżeczka
sól, pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w sosie pieczarkowym

Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki, a czosnek drobno posiekać. Mięso natrzeć solą i pieprzem, usmażyć na oleju, trzymać pod przykryciem gotowe filety. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki, cebulę i czosnek, przyprawić tymiankiem Prymat i słodką papryką Prymat, ciągle mieszać. Kostkę rosołową rozpuścić w 3/4 szklance wrzątku, poczekać, aż przestygnie. W 4 łyżkach rosołu rozprowadzić mąkę ziemniaczaną. Resztę rosołu wlać do na patelnie do pieczarek i zagotować, dodać rozmąconą mąkę ziemniaczaną i zamieszać. Dołączyć do sosu filety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 15.10.2010 01:18
niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak