Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki, a czosnek drobno posiekać. Mięso natrzeć solą i pieprzem, usmażyć na oleju, trzymać pod przykryciem gotowe filety. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki, cebulę i czosnek, przyprawić tymiankiem Prymat i słodką papryką Prymat, ciągle mieszać. Kostkę rosołową rozpuścić w 3/4 szklance wrzątku, poczekać, aż przestygnie. W 4 łyżkach rosołu rozprowadzić mąkę ziemniaczaną. Resztę rosołu wlać do na patelnie do pieczarek i zagotować, dodać rozmąconą mąkę ziemniaczaną i zamieszać. Dołączyć do sosu filety.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    niebo w gębie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !