Sposób przygotowania

1. Usunąć wierzchnie, luźne skórki z główki czosnku.

2. Obciąć górę główki czosnku tak aby zostały odkryte pojedyncze ząbki.

3. Przyciąć na równo stronę od korzenia i umieścić główkę w opiekaczu do czosnku ROMERTOPF stroną od korzenia do dołu.

4. Posmarować masłem lub spryskać oliwą z oliwek. Posypać oregano i doprawić solą i pieprzem.

5. Zamknąć pokrywkę opiekacza do czosnku ROMERTOPF. Wstawić opiekacz do piekarnika rozgrzanego do 200 ºC i opiekać w tej temperaturze przez około 30 minut.

6. Po zakończeniu opiekania ząbki czosnku dają się łatwo wyciskać z główki. Podawać ze świeżym chlebem zapiekanym pod koniec zapiekania czosnku w piekarniku.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    poważna sprawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    muszę kiedyś wypróbowac :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !