Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietnkowy opakowanie
masło 2 lyzki
mleko 1/2 mleko
cukier puder 4-5 łyżeczek
Żelatyna wieprzowa Prymat
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe bez pieczenia

Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach przegotowanej wody. Zagotować mleko (w kilku łyżkach rozpuścić napęczniałą żelatynę), dodać 2 łyżki masła i ugotować budyń. Gdy budyń troszkę ostygnie utrzeć go z cukrem i rozpuszczoną żelatyną., dodając po troszeczku przetarte i osączone jabłka. Masę przełożyć do tortownicy i schłodzić, gdy stężeje podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.05.2011 08:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak