Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w galarecie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynki 15 dkg
bulion drobiowy 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w galarecie

Szparagi (każdego z osobna), owinąć plastrem szynki i ułożyć na dnie salaterki. Przyozdobić listkami zielonej pietruszki. We wrzątku rozpuścić kostki bulionu i po dokładnym wymieszaniu, wsypać żelatynę (ok. 1 łyżka stołowa) i dokładnie wymieszać, aż grudki żelatyny całkowicie się rozpuszczą. Ostudzić. Zalać ułożone w salaterce szparagi i odstawić na 1,5 godz. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 07.06.2011 17:10
nie lubię szparagów
małgorzata114 31.05.2011 16:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak