Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
żółty ser 20 dag
wędzony boczek 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane żółtym serem

Kapelusze pieczarek opłukać i osuszyć. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, aby był chrupiący. Następnie wyjąć go z tłuszczu, ostudzić i wymieszać z tartym serem. Farszem napełnić kapelusze pieczarek; grzyby ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec ok 10-20 min w temp 180 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 09.02.2011 10:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak