Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki indyk

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 250 g
pomarańcza 1 sztuka
imbir
wiórki kokosowe 3 łyżeczki
miód 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
woda 1/3 szklanki
winogrona białe 1 (bez pestek)

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki indyk

Indyka pokroić w kostkę, dodać imbir pokrojony w plasterki, posypać wiórkami kokosowymi, przyprawić solą ziołową, polac oliwą. Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na co najmniej 2 godziny.
Pomarańczę dokładnie umyć pokroić na plastry a następnie każdy plaster na 4 części, wrzucić do rondelka, dodać miód, wodę i goździki i gotować na wolnym ogniu ok godziny.
Indyka wrzucić na patelnię, dodać pomarańczkę w miodzie i smażyć, po paru minutach dodać winogrona i dusić pod przykryciem ok 20 minut.
Najpepiej podawać z ryżem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 05.10.2012 12:01
ciekawe
Dorota61 15.03.2011 21:50
z pewnością jest to pyszne
zuzanna6 10.09.2010 11:18
Lubię drób na słodko ,może wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak