Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka piklowa z sosem tuńczykowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duży (litrowy) słoik pikli jesiennych 1
g kukurydzy konserwowej 200
małych ogóreczków konserwowych kilka
pęczka koperku 1/2
Pieprz biały mielony Prymat do smaku:
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka piklowa z sosem tuńczykowym

Pikle przygotowane w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/9201/pikle-jesienne.html.
Dip z tuńczykiem w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/36064/dip-z-tunczykiem.html

Pikle i kukurydzę dokładnie osączyć. Ogórki pokroić w kostkę, koperek posiekać. Warzywa wymieszać w misce, dodać połowę koperku, przyprawić do smaku odrobiną soli i pieprzem. Wyłożyć porcje na talerze, polać sosem z tuńczykiem i posypać resztą koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.03.2012 07:34
pycha
mariowalcz25
mariowalcz25 16.03.2012 15:29
smaczne
Agnik 13.07.2011 11:49
Co to jest dip z tuńczykiem ?
kitka 22.03.2011 18:50
świetnie się prezentuje.
jolaxa1 25.01.2011 21:29
pycha
agnieszka189 09.09.2010 14:37
uwielbiam pikle wiec brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak