Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-cukiniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
kasza manna 1/3 szklanki
mąka 2 szklanki
sól, pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
Gałka muszkatołowa cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-cukiniowe

Cukinię, ziemniaki i cebulę zetrzeć na najdrobnieszej tarce, dodać jajko i dokładnie wymieszać, wsypać sól, pieprz i kaszę, zetrzeć gałkę muszkatołową i mieszając wsypywać mąkę- ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na placki ziemniaczane.
Smażyć na rozgrzanym oleju, aż z obu stron będą rumiane

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 21.10.2012 18:06
Bardzo dobre placki.
ewelinapac 02.12.2011 11:51
ciekawe
ewaa 26.05.2011 21:54
fajny przepis
iknkirke 27.01.2011 15:57
Wypróbuję przepis:)
Grażyna13 07.10.2010 15:46
Pyszności !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak