Sposób przygotowania

Z dyni odkrawamy czubek czyli robimy czapeczkę i wyciągamy ze środka miąższ z pestkami. Pestki odkładamy na bok, jeśli są duże możemy je wysuszyć i zjeść ;)

Cebulę oraz czosnek obieramy i siekamy drobno, boczek wędzony też kroimy drobno i wszystko razem smażymy na patelni na niedużej ilości oleju, pod koniec dorzucamy pokrojony miąższ dyni.

Po lekkim przestudzeniu nadzienia układamy warstwami w dyni farsz przekładając startym żółtym serem i łyżeczką śmietany i tak do wykończenia dyni na wierzchu kładziemy ser President w plastrach.

Całość pieczemy w piekarniku aż dynia będzie miękka z zewnątrz.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    może byc dobre.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    wspaniale wygląda
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    głosik za pomysłowość

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !