Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
boczek wędzony 20 dkg
ser żółty 20 dkg
ser camembert 1 szt
śmietana 12% 3 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia faszerowana

Z dyni odkrawamy czubek czyli robimy czapeczkę i wyciągamy ze środka miąższ z pestkami. Pestki odkładamy na bok, jeśli są duże możemy je wysuszyć i zjeść ;)

Cebulę oraz czosnek obieramy i siekamy drobno, boczek wędzony też kroimy drobno i wszystko razem smażymy na patelni na niedużej ilości oleju, pod koniec dorzucamy pokrojony miąższ dyni.

Po lekkim przestudzeniu nadzienia układamy warstwami w dyni farsz przekładając startym żółtym serem i łyżeczką śmietany i tak do wykończenia dyni na wierzchu kładziemy ser President w plastrach.

Całość pieczemy w piekarniku aż dynia będzie miękka z zewnątrz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 11.09.2011 10:02
głosik za pomysłowość
dorota20w 11.08.2011 15:06
wspaniale wygląda
Anita21 01.11.2010 16:56
fajne
Jolanta40 31.10.2010 09:31
bardzo fajne
ewelinapac 18.09.2010 08:32
może byc dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak