Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone placuszki cukiniowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
kasza manna 1/3 szklanki
mąka 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Bazylia suszona Prymat
oliwki zielone 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone placuszki cukiniowe

Cukinię z cebulą ścieramy na najdrobnieszej tarce, dodajemy jajko i po dokładnym wymieszaniu dodajemy kaszę, sól, pieprz i sporo suszonej bazylii. Ciągle mieszając dosypujemy mąkę- aby konstystencja ciasta była taka jak na placki ziemniaczane. Na koniec dodajemy pokrojone w plasterki oliwki.
Smażymy na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 27.03.2011 14:24
Bardzo smaczne:)
Grażyna13 14.11.2010 12:32
Na pewno pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak