Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane owoce z kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 80 dkg
cukier 20 dkg
orzechy posiekane 15 dkg
mąka pszenna 10 dkg
płatki owsiane
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane owoce z kruszonką

Na wstępie należy rozgrzać piekarnik do 190 st.C. Rabarbar dobrze umyć, osuszyć i pokroić w około 2cm - kawałki. Rabarbar oprószyć 150g cukru (większość), dodać ze 20g masła (ok. 2 łyżki) Naczynie żaroodporne, w którym będziemy później zapiekać, stawiamy na ogniu na kuchence, ale nie rozkręcamy palnika na maksa bo naczynie pęknie. Trzeba spróbować czy owoce nie są bardzo kwaśne i dodać więcej cukru.
W tak zwanym międzyczasie przygotowujemy kruszonkę w osobnej misce. Zagniatamy pozostałe 50g masła z 50g cukru, 50g płatków owsianych (dla zdrowotności), 100g mąki i siekanych orzechów. Można dodać cynamonu, cukru waniliowego. Na miękkie, podgotowane owoce kładziemy kruszonkę i zapiekamy przez 20minut w 190st.C. Już.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 11.09.2011 21:35
mniam
Ania67 27.07.2011 08:59
pyszności
Tika4444 05.11.2010 07:51
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak