Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z szynki z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól, pieprz do smaku
wędzona szynka 20 dkg
białe wino 50 ml
kwasna gęsta śmietana 150 ml
natla pietruszki 1/2 pęczka
winogrona czerwone 20 dkg
twaróg 15 (pełnotłusty)
żółty ser 20 cienkie plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z szynki z winogronami

Winogrona umyć, osuszyć, oderwać od gałązek. Następnie pokroić na połówki, usunąć z nich pestki. Owoce przełożyć do miski, polać białym winem, przykryć.Odstawić na ok. 30 minut w chłodne miejsce. Na kawałkach folii umieścić plastry szynki, na nich ułożyć żółty ser. Twaróg wymieszać z kwaśną śmietaną. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę twarogową rozsmarować na plasterkach żółtego sera. Obłożyć owocami, uformować ruloniki, schłodzić. Folię usunąć, ruloniki pokroić na równe kawałki, przełożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.09.2011 21:17
super
Ewelina38 02.09.2011 21:17
super
Margo1 09.09.2010 12:51
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak