Sposób przygotowania

Winogrona umyć, osuszyć, oderwać od gałązek, usunąć pestki. Nektarynkę i jabłka umyć, osuszyć. Kiwi, pomarańczę i grejpfrut obrać. Z truskawek usunąć szypułki i umyć. Wszystkie owoce pokroić na kawałki. Do czterech miseczek przełożyć porcje owoców. Cytrynę sparzyć, wycisnąć z niej sok. Sok cytrynowy połączyć z miodem i różowym winem. Sosem polać sałatkę owocową, ostrożnie przemieszać. Migdały zrumienić krótko na suchej patelni, przełożyć na talerzyk, wystudzić. Sałatkę owocową posypać migdałami, wiórkami kokosowymi i orzechami laskowymi. Przed podaniem udekorować listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Same witaminki w tej sałatce
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ooo tak, przepyszne są takie sałatki owocowe!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !