Sposób przygotowania

Grzyby przebrać, umyć i gotować ok. 30min. Odcedzić, przelać letnią wodą. Zrobić zalewę: 6 szkl. wody 1 szkl. octu 10% 1,5 łyżki soli cebula przyprawy:ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy Zalewę zagotować, włożyć obgotowane grzyby i gotować 30 min. Włożyć wrzące do wyparzonych słoiczków, zakręcić dokładnie i studzić odwrócone do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzowania! SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super sprawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super:)
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    marynowane grzybki są naj lepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Już niedługo zaś je zrobię na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !