Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA TWAROGOWOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twróg 40 dkg
jabłka 40 dkg
cukier 1,3 szkl
jajko 3 szt
mąka 3 szkl
mleko 6 łyz
olej 6 łyż
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
rodzynki 6 łyż
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA TWAROGOWOWA

ser przemileić i wymiszać z jajkami mlekiem olejem,mąka cukrem i proszkiem zarobić icasto. Włożyc do lodówki na 30 min. Następnei obrac jabłka i drobno pokroić wymiszać z rodzynkami i cyamonem. Ciasto rozwałkować i rozłożyć na nim masę i zwinąc jak roladę możn aposmarowac brzegi rolady żółtkrim. Wstawić do piekarniak na 40 min w tem 170C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 17.05.2012 13:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak