Sposób przygotowania

Schabu ponacinac jak na kotlety ale nie do konca, tak aby powstał \"grzebien\". Mieso posolić, popieprzyc, natrzec czoskiem rozgniecionym, oprószyc papryka słodka. Ewentualnie przyprawic wg gustu. Nastepnie w szczeliny powkladac po plastrze boczku i plastrze sera żółtego. Schab obwiązać sznurkiem, zawinac w folie, włożyc do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 45 minut w 180st. Po tym czasie odwinać z folii i włozyc ponownie do naczynia, obłozyć plastrami cebuli i plasterkami czosnku, polac z wierzchu oliwą, i piec 20 minut Po tym czasie zdjełam przykrywke i podpiekałam jeszcze góre 10-15 minut. Zdjac sznurek. Kroic ukosnie do warstw. Wychodzi bardzo smaczna pieczen i nie ma obawy, ze schab wyjdzie suchy, jest delikatny, soczysty i aromatyczny. .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    bardzo fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry pomysł na schab inaczej
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetnie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    dobry pomysł na schab
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !