Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 szt
masło 8 dkg
cukier 15 dkg
cukier waniliowy 1 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 10 dkg
margaryna 100 gr polewa
mleko 3 łyżki polewa
kakao 2 łyżki polewa
cukier puder 2 łyżki polewa
orzechy włoskie 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Czekoladę rozpuścić z masłem ,przestudzić zmiksować z cukrami i jajkami.Dodać mąkę z proszkiem ,rodzynki i orzechy.Wylać do tortownicy wyłożonej papierem,piec 30 min w 160 st.Sprawdzić patyczkiem.
Polewa:roztopić margarynę ,dodać mleko ,cukier i kakao mieszając doprowadzić do wrzenia.Przestudzoną polewą polać zimne ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.12.2013 17:35
takie jest pyszne
Grazyna0211 28.05.2013 14:30
bardzo lubię ciasta czekoladowe a to na pewno jest pyszne
ben-ka 31.10.2012 10:28
fajny przepis lubię ciasta,które szybko się robi.
Krystyna32 07.05.2012 09:26
pycha
monika154 18.07.2011 14:02
mniam mniam
barbara11561 05.06.2011 00:34
Pyszne:)
traktorek 19.05.2011 12:08
wypróbuję
Ewelina47 22.12.2010 12:06
pycha musi być
matii6 24.09.2010 21:15
lubię takie ciasto ,wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak