Sposób przygotowania

Zagotować wodę z margaryną i solą, dodać mąkę energicznie mieszając. Jak ciasto będzie odchodzić od garnka zdjąć. Do letniego ciasta dodać jajka i dobrze wymieszać. Piec około 20 min w 220 st na wysmarowanej blasze. Ptysie mają być rumiane. Z tej porcji wychodzi około 18 szt średniej wielkości.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm... pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajne te ptyśki:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam domowe ptyśki, nawet na "sucho" bez kremu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    takie domowe są najlepsze
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moje dzieci i mąż je uwielbiają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !