Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
MAK MIELONY 150 gr
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z makiem

Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubić na sztywno. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem i makiem. Dodawać i powoli mieszać. Piec 25-30 min w 160st. Blachę wyłożyć papierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 09.11.2012 21:34
O , takiego biszkoptu nie piekłam .
Krystyna32 26.04.2012 09:22
świetny pomysł
SyMiki 05.05.2011 23:05
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak