Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe zrazy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wolowina zrazowa 1 kg
marchweka 2 szt.
ogórek kiszony 2 szt
boczek wędzony o.25 dkg
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe zrazy

mieso pokroj na plastryi otlucz na cienkie plasterki.marchewke pokroj w paski tak samo ogorka.cebule drobno posiekaj.na plastrze uloz plasterek boczku na nim pasek marchewki i ogorka posyp cebula.zwin ciasno i obwiaz nitka.obtocz w mace i zrumien na rozgrzanym oleju.uloz w rondelku zalwj wrzatkiem i dodaj caly zabek czosnku .dus pod przykryciem 50 minut ,az mieso bedzie miekkie. podawaj z kasza grycana polane wytworzonym sosem z dodatkiem ulubionej sorowki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 13.02.2011 16:51
pycha
bernika 27.09.2010 23:11
nie przeczytałas dokladnie regulaminu? ze tu sie wstawia swoje zdjecie a nie skany z gazet! widac fakture papieru!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak