Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 1 szklanka
boczek wędzony 10 dag
żur
czosnek 2 ząbki
sól
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek grzybowy

Grzyby moczymy na noc, na drugi dzień gotujemy, siekamy, dodajemy czosnek. Dolewamy wodę, lub bulion i gotujemy całość razem z boczkiem. Pod koniec gotowania wlewamy żur. Całość doprawiamy do smaku, Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 28.09.2011 07:23
Brzmi ciekawie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak