Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, ogórki obrać pokroić w plasterki, paprykę w paski a cebulę w piórka. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce i wszystko razem wymieszać, dodać 2 łyżki soli , 8 ziarenek ziela ang. ,3 listki laurowe trochę pieprzu i jeszcze wymieszać . Przykryć miskę , zostawić na minim.3 godz a najlepiej na noc aby kapusta zmiękła i wszystko się przegryzło. Przed włożeniem do słoików dodać szklankę cukru ( ja daję trochę więcej wtedy jest lekko słodkawa i taką lubimy), pół szklanki oleju,ocet- wymieszać.Można dodać jeszcze trochę posiekanej natki pietruszki lub selera. Nakładać do słoików, pasteryzować 20 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    do zimowego obiadu jak znalazł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Świetna
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię podobną.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Taką bardzo lubię:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Pyszna i zdrowa:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super sałateczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką sałatkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Dołączam się do wszystkich komentarzy:) Pyszna nic dodać , nic ująć:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    bardzo zdrowa :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    trzeba zrobic zapas
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    zdrowa i smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Same witaminy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny przepis,zrobię taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !