Sposób przygotowania

Przygotować słoiki o pojemności 0,5 l.
Pomidory umyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Jeśli są duże to na ósemki.
Każdy słoik napełnić pokrojonymi pomidorami.
Wodę rozmieszać z solą ( 1,5 łyżki soli na 1 litr wody ) i zalać pomidory do 3/4 wysokości.
Zakręcić słoiki zakrętkami.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania wody.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetnie wyglądają te pomidory. Rozumiem, że używasz ich podobnie jak te kupne z puszki?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !