Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1
margaryna 1/2 kostki
smietana 18% 1/2 szklanki
drożdże 2 dkg
szczypta soli
mięso (u mnie rosołowe) 1 kg
papryczka chilli 1
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Mięso ugotować, zmielić. Podsmazyć z drobno pokrojona cebulką, z dodatkiem chilli i przypraw.
Drożdże rozrobić (z odrobiną śmietany+maki+szczypta cukru) gdy wyrosną dodać do maki i pozostałych składników. Margarynę roztopić i zimną dodć do ciasta. Wyrobić. Rozwałkowac cienko i na całości rosmarować farsz. Zwijac w rulon, lekko go spłaszczyć i ciąć na paseczki długości ok. 5 cm. Posmarować białkiem. Piec z nagrzanym piekarniku w 180 st. przez ok. pół godziny go złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 13.03.2011 16:15
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak