Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w chmurkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 30 dag
margaryna 20 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 3
ŁYŻKA RODZYNEK
białko 4
cukier 15 dag
cukier waniliowy do smaku
jabłka prażone 1

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w chmurkach

Zagnieść ciasto z podanych składników, 2/3 rozłożyć na blasze i podpiec w 190 st. Jabłka połączyć z rodzynkami, cukrem i przyprawami, rozsmarować na cieście. Resztę ciasta zetrzeć na jabłka, zapiec na złoty kolor. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, ułożyć na cieście, piec jeszcze 20 minut w 150 st., żeby beza wyschła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 19.02.2012 08:45
fajne jabłuszka
jogobella23 30.01.2012 09:40
super
pioge7 12.11.2010 17:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak