Sposób przygotowania

Kawałki kurczaka płuczemy, nacieramy oliwą wymieszaną z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, częścią posiekanej natki pietruszki oraz solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na ok. 1-2 godzin.

Bakłażana kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy na 10 minut aby sól wyciągnęła goryczkę, płuczemy i kroimy w kostkę.

Pomidory sparzamy wrzątkiem i usuwamy skórkę a następnie kroimy w kostkę.

Warzywa mieszamy z pomidorami z puszki oraz oliwkami i resztą natki pietruszki, dobrze dosalamy. Dodajemy zamarynowane kawałki kurczaka i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Pieczemy pod przykryciem ok. 50-60 min w piekarniku nagrzanym do 180ºC.

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wygląda świetnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Może być ciekawe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    ciekawe i apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    ciekawe i apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    ładnie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !