Sposób przygotowania

Danie stare i przepis dostałem kiedyś jak byłem w Cornwall Devon w Anglii. Kaloryczny, ale pyszny.

Mięso rekina pokroić w paski na jakieś 2,5 cm. Jajka ubić z mąką, piwem i proszkiem do pieczenia.

Olej rozgrzać na głębokiej patelni lub fytkownicy do 190 stopni.

Rekina oprószyć mąką. Zanurzyć w cieście z piwem i smażyć małymi porcjami w głębokim tłuszczu na kolor brązow0-złoty. Zanim się wszystko nie upiecze warto wstawić już upieczone kawałki do ciepłego na jakieś 80 stopni piekarnika by podać całość na ciepło.

Można do tego podawać z sosem Żurawinowym. Kaloryczne, ale ma wiele kwasów Omega 3. Polecam!

Komentarze

  • 6
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    jeszcze nigdy nie jadłam rekina ;-)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ja też ;-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra55

    WOW! Kiedyś jadłam wedzonego rekina i był bardzo smaczny. Było to dawno, więc nie wiem, czy dostanę gdzieś jeszcze mięso rekina, ale przepis ciekawy, ciekawy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    rekin troszkę słodkawy, raczej dziwniw smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    gdzie dostać mięso rekina?
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    TO CIEKAWE
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !