Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka cielęca 15 dkg
cebula 1 szt
masło 1 lyzka stolowa
bułka czerstwa 1/4 sztuki
śmietana 1 lyzkastolowa
mąka 1 lyzeczka od herbaty

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety cielęce

#

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie wrzucamy ją na patelnię i podsmażamy.
#

Mięso i cebulę mielimy, dodajemy śmietanę, sól, pieprz, tymianek oraz namoczoną i odciśniętą bułkę.
#

Całość wyrabiamy.
#

Na koniec formujemy małe kulki, oprószamy je mąką i gotujemy w osolonej wodzie lub rosole

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak