Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
karkówka 40 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z papryką

Paprykę oczyszczoną drobniutko kroimy . Do mięsa dodajemy namoczoną i odciśniętą bułę , jajko , paprykę , drobno posiekaną cebulę , czosnek przeciśnięty przez praskę , doprawiamy do smaku i wyrabiamy mięso. Formujemy kotlety , obtaczamy w bułce i smażymy na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna33 04.12.2010 08:12
super
cukiereczek 09.09.2010 12:02
Kotlet mielony wszechstronne zastosowanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak