Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w maśle cytrynowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 gram
sok z cytryny 1 łyżka
piertuszka zielona 1 pęczek
sola filety 4 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w maśle cytrynowym

Masło mieszamy z sokiem z cytryny i pietruszką. Pietruszka musi być posiekana bez łodyg, które wyrzucamy. Bierzemy 4 małe arkusze papieru do pieczenia aby się ryba zmieściła i rozsmarowujemy nimi nasz sos i zwinięte wkładamy do lodówki na godzinę.

Filety smarujemy oliwą i posypujemy pieprzem i smażymy na średnim ogniu do 10 minut po 5 minut każda stronę. Następnie dajemy je na półmisek, wyjmujemy nasze masło na papierze z lodówki, zdejmujemy papier i kładziemy takie plastry na rybce, ale przed samym podaniem bo się roztopi. Smacznego ;)

Sola musi być nie mrożona, lub rozmrożona odpowiednio wcześniej!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 13.11.2010 08:51
musi byc pyszna!
Ewa109 30.09.2010 20:25
ciekawe:)
noculos 09.07.2010 19:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak