Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka 2 szklanki
wędzony boczek 30 dag
cebula 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z boczkiem

Fasolkę namoczyć , ugotować.Cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy.Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem wkładamy fasolę z boczkiem i cebulą doprawioną do smaku.Całość zalewamy śmietaną , tartym serem i wiórkami masła.Zapiekamy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 15.08.2012 11:59
smaczne danie
halina16 04.07.2012 13:48
super zapiekanka
ronald88 28.07.2011 10:58
super
buksiak12 29.09.2010 11:55
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak