Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzać 1/2 szklanki oliwy, włożyć kuropatwę, czosnek, liść laurowy, przekrojoną na pół cebulę. Można podlać troszkę wody. Całość przykryć i dusić na niewielkim ogniu ok 40 min. Zestawić z ognia, wlać wino, przestudzić i wyjąć kuropatwę. Sos przetrzeć przez sito, dodać obrane ze skórki i pokrojone na ćwiartki pomidory i resztę oliwy. Dusić ok 5 min. Następnie dodać pokrojone mięso z kuropatwy i szklankę przegotowanej wody. Zagotować, dodać ryż. Gotować ok 40 min Doprawić do smaku i natychmist podawać.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !