Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w sosie malinowo-brzoskwiniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże 1 kg
maliny świeże 1/2 kg
sok jabłkowy 125 ml
sok z cytryny 2 łyżeczki
cukier drobny 50 gram
bulion drobiowy 1 litr
morele bez skórki bez pestek 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w sosie malinowo-brzoskwiniowym

Zmiksować morele z malinami. Przecisnąć przez sito by zostały pestki. Wymieszać sok jabłkowy z cytryną i cukrem i podgrzewać aż zgęstnieje. W międzyczasie podgrzać bulion do zagotowania, wrzucić krewetki i dusić na wolnym ogniu 15-20 minut. Krewetki odcedzić z bulionu, położyć na półmisku a sos osobno, polewać dopiero przed zjedzeniem. Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta98 02.12.2010 20:20
super
Emilia22 23.09.2010 07:19
fajny przepis
Łukasz35 18.05.2010 09:50
Witam dobry przepis ja nie długo dodam na krewetki w sosie pomidorowym oraz pomarańczowym pyle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak