Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bryndzy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

g bryndzy 200
jajko 2
łyżki posiekanej natki pietruszki 2
łyżki śmietany albo majonezu 3-4
Pieprz biały mielony Prymat do smaku:
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bryndzy

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić. Jajka, cebulę, bryndzę i natkę przełożyć go pojemnika blendera i zmiksować dodając śmietanę lub majonez, doprawić pieprzem - solą nie trzeba bo bryndza jest słona. Najlepiej smakuje ze świeżym, ciemnym chlebem i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 23.01.2012 00:29
dobry pomysl
SmacznaPyza 23.01.2011 17:45
bryndza to ser z mleka owczego - kruszy się gotowy bundz i odstawia żeby dojrzał i powstaje właśnie bryndza - jest słona, konsystencja do smarowania w sklepach można kupić w niedużych opakowaniach, ale zwykle jest sprzedawana taka z mleka mieszanego albo samego krowiego
Goya 23.01.2011 15:45
co to jest bryndza
eli_555 31.10.2010 00:42
pyszna pasta
Joanna108
Joanna108 09.10.2010 08:18
Uwielbiam brynzę i sądzę, że w takiej paście będzie także znakomita :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak