Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwy keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia, spirytus po łyżeczce
bakalie wg uznania
cukier puder po 25 dag
mąka po 25 dag
margaryna po 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwy keks

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Następnie dodać spirytus oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, którą następnie delikatnie mieszamy z ciastem oraz bakaliami. Ciasto pieczemy w temp 150- 170 stopni C ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak