Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
makaron świderki 200 g
cebula 2 szt
pierś z kurczaka 1 szt
serek topiony z ziołami 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurczakiem i pieczarkami

1. Makaron gotujemy .
2. Pieczarki kroimy i smażymy na patelni.
3. W tym czasie kroimy kurczaka na kawałki i zasypujemy solą i pieprzem.
4. Siekamy cebulę na piórka.
5. Do podsmażonych pieczarek dodajemy kurczaka i cebulę.
4. Po podsmażeniu dodajemy pokrojony w kawałki serek topiony i mieszamy, aż ser się rozpuści.
5. Dodajemy przyprawy wg uznania.
6. Polewamy ugotowany makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 22.08.2011 10:14
to coś dla mnie :)
Emilia22 20.09.2010 11:09
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak