Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście piwnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 350 g
piwo żubr, bo z podlasia 150 ml
jaja 2 szt
mąka 250 g
olej 2 łyzki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście piwnym

1. Przygotować ciasto : żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencje ciasta naleśnikowego. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem. Dodać olej i wymieszać.
2. Pieczarki posolić i oprószyć mąką, następnie zanurzyć w cieście piwnym. Smażyć na tłuszczu w głębokim naczyniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 13.11.2010 09:15
ciekawe połączenie
swic 09.09.2010 08:55
wszystko co związane z piwem bardzo mnie interesuje;)
Zofia12 08.09.2010 14:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak