Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cebulowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 300 g
drożdże świeże 20 g
mleko 3/4 szkl
olej 3 łyżki
sól 3 łyżeczki
Farsz:
cebula biała 4 szt
margaryna 20 g
ser żółty 100 f
śmietana 1/2 szkl
sól, pieprz
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cebulowe

1. Wysmarować blachę margaryną.
2. Z mąki, jaja, drożdży, oleju i mleka przygotować ciasto drożdżowe . Rozciągnąć na całej blasze i odstawić.
3. Cebulę obrać i pokrajać, następnie trochę podsmażyć, nie rumieniąc. Zalać śmietaną i pod przykryciem poddusić, aż odparuje się z nadmiaru sosu.
4. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, zieleniną.
5. Wyłożyć cebulę równą warstwą na przygotowane ciasto, posypać startym serem i zapiekać ok.15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.02.2016 13:33
ciekawy propozycja
cukiereczek 04.06.2011 07:14
ciekawe
Zofia12 16.09.2010 10:04
kocham ten przepis!
Małgorzata112 08.09.2010 14:51
suuuuuuuuuuper

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak