Sposób przygotowania

Dynię kroimy w drobną kostkę. Kaszę płuczemy dokładnie. Chili i pora myjemy, z chili usuwamy pestki, siekamy. Pora kroimy w cienkie półplasterki. W rondlu rozpuszczamy masło, podsmażamy na nim przez minutę pora, większość zdejmujemy na talerzyk a do rondla dodajemy chili i 1/2 łyżeczki curry, podsmażamy a po chwili dokładamy dynię i kaszę. Smażymy mieszając kilka minut i zalewamy całość bulionem. Dodajemy 2-3 szczypty szafranu i 1/2 łyżeczki mięty. Gotujemy na malutkim ogniu ok. 10-15 min. aż kasza będzie miękka. Doprawiamy niewielką ilością soli. Zupa powinna być dość gęsta. Podajemy posypaną podsmażonym porem i sumakiem. Świetnie też smakuje z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Z kaszą jaglaną - samo zdrowie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !