Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz na mięsie drobiowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kurczaka
25 dag buraczków
20 dag pomidorów
10 dag ugotowanej fasoli
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
1 łyżka mąki
pół szklanki mleka
pół szklanki śmietany
zielenina
włoszczyzna z kapustą

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz na mięsie drobiowym

Mięso, buraczki w skórkach i fasolę ugotować. Mięso wyjąć z rosołu, odłączyć z kości i pokroić w kostkę. Rosół podgrzać dodać Jerzyny z rosołu pokrojone w paski, buraczki pokrojone w paski uprzednio obrane oraz fasolkę- zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem. Chwilę pogotować, podprowadzić zupę mlekiem i śmietaną, zagotować dodać pomidory lekko poduszone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.02.2012 07:56
super
marcia71 19.06.2011 10:27
porządny
BozenA 19.11.2010 10:41
mmmm
BozenA 19.11.2010 10:41
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak